HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten

Actualiteiten

 • College gaat in gesprek met jongeren

  Corona haalt de wereld flink overhoop. Alles gaat plotseling anders. Je bent vaker thuis. Ook wanneer je school hebt. Je ziet je vrienden minder. Er op uit gaan zit er al een tijdje niet meer in. Misschien was het in het begin nog wel leuk, maar begin je er nu toch wel echt schoon genoeg van te krijgen. Of heb jij juist allemaal nieuwe dingen ontdekt de afgelopen tijd?

 • Léon de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester Landsmeer

  In de raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer besloten Léon de Lange voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Landsmeer. Hij is momenteel wethouder in de gemeente Weesp.

 • Stemmen per brief voor 70 jaar en ouder

  Bent u 70 jaar of ouder? Dan kunt u bij deze Tweede Kamerverkiezingen ook per brief stemmen. U ontvangt eerst een envelop met uw stempluspas en een gezondheidscheck. Met deze stempas kunt u stemmen in het stemlokaal, iemand machtigen om uw stem uit te brengen, of per brief stemmen.

 • Inspraak wijziging Huisvestingsverordening

  Een huisvestingsverordening heeft een geldigheidsduur van 4 jaar. De huidige regionaal afgestemde Huisvestingsverordening 2019 is ingegaan op 1 juli 2019 en gaat alleen over woonruimteverdeling. Het voorstel is om de verordening uit te breiden.

 • Uitkomsten onderzoek: Winkelleegstand Weesp ligt onder landelijk gemiddelde

  De winkelleegstand in Weesp ligt met 5,4 % van het aantal winkels onder het landelijk gemiddelde (8,5%). Ook in de afgelopen jaren was dit het geval. Dat blijkt uit onderzoek.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Verlenging pilot ligplaatsen Oudegracht

  In 2019 zijn er als proef 30 ligplaatsen gecreëerd aan de Oudegracht in Weesp. Gedurende twee vaarseizoenen konden 30 bewoners van Weesp, geselecteerd na een loting, een pleziervaartuig van maximaal 7 meter aanleggen aan de Oudegracht. De pilot is inmiddels na het afgelopen vaarseizoen van 2020 afgerond.

 • Avontuurlijk buitenspelen bij Don Bosco

  Speeltuin Don Bosco breidt uit met een avontuurlijk buitenspeelpark voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Deze vurige wens van veel ouders en kinderen gaat nog dit jaar in vervulling. Ruim 1600 bewoners stemden tijdens Weesp Begroot op het plan van Don Bosco en de broertjes Nyck (10) en Teun (8).

 • Centrum fleurt op met wilde bloemen

  Het plan voor Weesp Begroot om wilde bloemen in te zaaien langs de grachten kreeg de meeste stemmen van de bewoners van Weesp, 1932. Het plan kreeg 5000 euro en wordt dit jaar uitgevoerd. Laura de Leão da Terra Pinheiro bedacht het plan en vertelt over de wilde bloemenveldjes die het centrum van Weesp gaan opfleuren.

 • Verkiezingen in Weesp coronaproof

  De gemeente Weesp is druk bezig met de voorbereidingen om de verkiezingen voor Tweede Kamer op 17 maart coronaproof te laten verlopen. We doen er veel aan om ervoor te zorgen dat u ook in deze coronatijd veilig kunt stemmen. Dit jaar zijn er extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Momenteel niet mogelijk om zelf afspraak in te plannen

  Het is op dit moment niet mogelijk om zelf een afspraak in te plannen in verband met corona. Alleen noodzakelijke producten kunnen worden aangevraagd.
 • Bestellen en afhalen bij uw favoriete winkel

  Boeken, kleding of huishoudelijke artikelen: vanaf woensdag 10 februari is het weer mogelijk om te bestellen én af te halen bij uw favoriete winkel. Dat heeft het kabinet bepaald. Tussen bestellen en afhalen zit minstens 4 uur en u haalt de bestelling op een afgesproken tijdstip op.

  Alle winkels mogen weer open voor bestellen en afhalen. Dit betekent dat u van tevoren iets bestelt via internet of telefoon en het dan later ophaalt bij de winkel. De winkels gaan niet open, maar winkeliers hebben in de deuropening een afhaalloket. Om drukte te voorkomen, moet u zich houden aan het afgesproken tijdslot. Bij het afhalen komt u alleen.

 • Tweede Kamer spreekt zich uit voor fusie Weesp en Amsterdam

  De fusie tussen Weesp en Amsterdam is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De Tweede Kamer heeft zich in de zitting op donderdag 11 februari uitgesproken vóór de fusie. Voordat de fusie definitief is, moet ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aannemen.

 • Kamer behandelt gemeentelijke herindeling van Weesp met Amsterdam

  De Tweede Kamer debatteert op donderdag 11 februari over vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling of samenvoeging. Het gaat om samenvoegingen van de diverse gemeenten waaronder die van Weesp en  Amsterdam. U kunt het debat vanaf 11.05 uur live volgen. 

 • Schaatsen in Weesp?

  Kunnen we wel of niet schaatsen? Het wordt spannend de komende dagen.

  Vanaf maandag geldt een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp. Ook de beide deuren van de Noordersluis zijn op 10 februari dichtgezet. Dit heeft in de eerste nacht al tot extra ijs gezorgd. Hiermee wordt de kans op schaatspret in Weesp flink vergroot.

  Wethouder Léon de Lange blijft hoopvol: “Het zou geweldig zijn om eindelijk weer eens te schaatsen op de Vecht. Ik kan niet wachten. Laat deze winter ook met wat positieve lichtpuntjes de boeken in gaan!”

 • Brede School Weespersluis opgeleverd

  De bouw van de Brede School in Weespersluis is afgerond. Het gebouw, waarin twee basisscholen, een sporthal, buitenschoolse opvang en een buurtkamer zijn ondergebracht, is maandag 8 februari opgeleverd. De school is gebouwd in opdracht van de gemeente Weesp met steun van de provincie Noord Holland en het Rijk.

  De Brede School is ontworpen door KOW Architecten in ‘fin-de-siècle’ stijl. Deze stijl sluit aan bij de rest van de wijk Weespersluis. In het gebouw komen de basisscholen De Nieuwe Jozef en Brede School Weesperrijk. Voor- en vroegschoolse educatie en de buitenschoolse opvang wordt verzorgd door KMN Kind & Co.

 • Gemeentelijke belastingaanslag

  Eind februari valt de brief met de jaarlijkse gemeentelijke belastingaanslagen weer op de mat. Dit gaat over de afvalstoffenheffing, het rioolrecht en de onroerendezaakbelasting.

 • Ontwerp omgevingsvisie Weesp 2050 ter inzage

  De ontwerp omgevingsvisie Weesp 2050 ligt van 11 februari tot en met 24 maart 2021 ter inzage. Het is misschien wel het belangrijkste document voor Weesp en gaat over de toekomst en alles wat het leven en werken zo fijn maakt in Weesp.

 • Sluishoofden Noordersluis aangepakt

  De sluishoofden bij de Noordersluis, die de Herengracht met de Vecht verbindt, moeten worden aangepakt. Onder de sluishoofden sijpelt grond weg waardoor er achter de kademuur ondergrondse gaten ontstaan. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

 • Test- en vaccinatielocaties GGD Gooi en Vechtstreek weer open

  Maandag 8 februari zijn al test- en vaccinatielocaties van de GGD in de Gooi en Vechtstreek weer open.

 • Vaarverbod voor beter schaatsijs

  In overleg met Waternet en het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht zijn vandaag maatregelen genomen om de kansen op schaatspret in Weesp flink te vergroten. Vanaf vandaag geldt er een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp.
 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen vanaf 8 februari 2021

  Zoals u weet zijn de basisscholen en kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar vanaf 8 februari 2021 weer geopend. De BSO’s (buitenschoolse opvang) zijn nog gesloten, zij bieden alleen noodopvang.

 • Gladheidbestrijding Weesp: wat doen wij, wat doet u?

  Er is weer sneeuw voorspeld en lage temperaturen. Sneeuwval en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de inwoners en ondernemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

 • Wethouder Miner legt taken per direct neer

  Wethouder Miner (GroenLinks) heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de voorzitter en de leden van de gemeenteraad. Hij legt zijn taken als wethouder per direct neer.

 • Vluchten bij huiselijk geweld

  In deze coronatijd zitten we vaker binnen. Thuis zijn soms meer spanningen, of er is zelfs huiselijk geweld. Bij gevaar of een onveilig gevoel mag u het huis uit vluchten, ook tijdens de avondklok. Goed om te weten: het landelijk nummer van Veilig Thuis is altijd bereikbaar: 0800 – 2000. Voor meldingen en advies.

 • Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

  Ouderen met een Wmo-pas, die voor hun vervoer gebruik maken van de gemeentelijke vervoersvoorziening en die normaal gesproken een eigen bijdrage betalen voor hun Wmo-taxirit, hoeven dit niet te doen voor de reis naar en van hun vaccinatielocatie. Als ze een oproep krijgen om gevaccineerd te worden, dan kunnen ze gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die ze later halen.

 • Programma Bomen Amsterdam breidt uit naar Weesp

  Elke gemeente in Nederland heeft de plicht zijn bomen regelmatig te inspecteren. Zo wordt voorkomen dat bomen die ziek zijn of die aangetast zijn door schimmels kunnen omwaaien of er grote takken van af kunnen breken.

  In juni 2020 is in de gemeente Amsterdam het 'Programma Bomen' van start gegaan. Omdat de uitvoering van het bomenbeleid in Weesp nu door de gemeente Amsterdam wordt gedaan, haakt de gemeente Weesp op dit bomenbeleid aan. In het programma worden bomen gekapt en herplant die gevaarlijk zijn of vanwege onvoldoende groei of ouderdom moeten worden vervangen of gesnoeid.

 • Ter inzage: betaald parkeren in Weesp

  Vanaf 20 januari ligt een aantal documenten over parkeren ter inzage bij het Informatiecentrum in het Stadskantoor in Weesp. Het gaat om de Parkeerverordening Weesp en de Verordening Parkeerbelastingen Weesp, beide vastgesteld op 17 september 2020.

 • Verstrijken algemene graven in 2020

  In 2020 zijn op begraafplaats Carspelhof de gebruiks- en onderhoudstermijnen van enkele algemene graven verstreken. Het betreft de graven met de volgende grafnummers.

 • Avondklok vanaf zaterdag 23 januari 21.00 tot 04.30 uur

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 04.30 uur 's morgens. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Op deze manier voorkomen we de verdere verspreiding van het coronavirus. 

  Maar hoe zit het dan met het werk? Of bent u misschien mantelzorger of oppas? Of hoe zit het met boodschappen of eten bezorgen? Zijn benzinestations nog wel open? En hoe regelt u het als werkgever voor uw werknemers? De meest gestelde vragen hierover zijn gebundeld en leest u hier. 

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket voor ondernemers

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

 • Lockdown verder aangescherpt vanwege zorgen om nieuwe virusvarianten

  Het kabinet maakt zich grote zorgen om Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarnaast zijn er andere varianten van het virus waar zorgen over bestaan. Er zijn extra maatregelen nodig om die nieuwe varianten van het virus onder controle te krijgen. Daarom is het voornemen van het kabinet om binnen enkele dagen na instemming van de Tweede Kamer een avondklok in te voeren. Bovendien scherpt het kabinet het advies voor bezoek aan: ontvang maximaal één persoon van 13 jaar of ouder per dag en ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek. Ook worden extra beperkingen ingevoerd om het aantal internationale reisbewegingen tegen te gaan.

 • GGD Gooi en Vecht nu ook gestart met vaccineren zorgmedewerkers

  De GGD Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 15 januari aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen tegen het coronavirus. Om 8.15 uur is de eerste prik gezet bij Renate, die als senior verpleegkundige werkzaam is bij een zorglocatie van Inovum. Dagelijks zullen er de komende tijd 300 medewerkers gevaccineerd worden.

 • Tot 16.30 u niet mogelijk om online afspraken te maken

  Let op! Op het moment is het niet mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen via www.weesp.nl/afspraak. In verband met werkzaamheden is dit tot ca. 16.30 uur niet mogelijk. We berichten u wanneer het weer mogelijk is. Uiteraard kunt u tot 18.00 uur wel telefonisch een afspraak maken op (0294) 491 391.

  Excuses voor het ongemak!

 • Weesp Begroot: deze plannen worden in 2021 uitgevoerd

  De afgelopen weken hebben 4453 verschillende mensen gestemd op hun favoriete drie plannen voor Weesp Begroot. Dat is met 26% van alle mensen die mochten stemmen een hoog stempercentage. Niet eerder brachten zoveel bewoners hun stem uit bij een gemeentelijk participatieproject.

 • Uitbreiden betaald parkeren: aanvragen parkeervergunning vanaf nu mogelijk

  In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt, winkelcentrum Hogewey, P & R station en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf nu online een parkeervergunning aanvragen. Voor P & R station kunnen geen vergunningen aangevraagd worden. 

 • Groot onderhoud Wollenweversbuurt

  De Wollenweversbuurt heeft groot onderhoud nodig; de stoepen moeten opnieuw worden bestraat. Hiernaast worden ook de inritblokken aan de Nieuwstad richting de J.A. Fijnvandraatlaan verlengd. Gedurende de werkzaamheden wordt met uiterste zorg met de bomen in de omgeving omgegaan. De uitvoering start op maandag 18 januari en duurt ca. 4 weken.

 • Meer informatie over het coronavaccin

  Er wordt veel gesproken over het nieuwe coronavaccin. Maar wat is precies dat coronavaccin en hoe werkt het? Lees meer informatie over wat het vaccin precies doet en over de veiligheid van het vaccin. 

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Laatste kans om te stemmen voor Weesp Begroot

  U kunt nog tot en met 12.00 uur op vrijdag 8 januari stemmen voor Weesp Begroot. Gebruik de stemcode die u per post heeft ontvangen en kies uw 3 favoriete plannen.

 • Online parkeervergunning aanvragen vanaf 12 januari

  In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf 12 januari online een parkeervergunning aanvragen.

 • Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

  Vanaf 4 januari 2021 kun je de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kun je binnenkort inloggen met je identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD. In Weesp is, bij wijze van landelijke test, op zaterdag 2 januari de eerste vernieuwde kaart al uitgereikt.

 • Identiteitskaart krijgt in 2021 een inlogfunctie voor DigiD

  Vanaf maandag 4 januari 2021 krijgen nieuwe identiteitskaarten een inlogfunctie voor DigiD. De inlogcode is ingesteld om de privacy van personen extra te beveiligen.

  De systemen van burgerzaken worden op 30 en 31 december hiervoor aangepast. U kunt daarom op 30 december vanaf 16.00 uur en op 31 december geen reisdocument aanvragen.

 • Veiligheidsregio opent inleverpunt in Weesp voor legaal en illegaal vuurwerk

  Vuurwerk afsteken is dit jaar verboden. Mensen die toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit op maandag 28 december anoniem inleveren bij het scheidingsstation in Weesp. Wie op deze dag illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

 • Kerstvakantie saai? Dacht het niet!

  Kerstvakantie saai? Nee hoor, er is online genoeg te doen. Kijk snel of er iets voor je tussen zit. Er zijn leuke prijzen te winnen
 • Hart voor Weesp

  Verschillende ondernemers in de binnenstad en de gemeente Weesp dragen alle Weespers een warm hart toe. Daarom is het idee ontstaan ‘Hart voor Weesp’.

  Op 5 verschillende plekken in de binnenstad zijn kerstwensbomen neergezet. In deze bomen kunnen tot en met 29 december speciale wensharten worden gehangen. Deze wensharten worden tussen 16 en 29 december door de deelnemende ondernemers meegegeven bij de bezorging of het afhalen van een bestelling.

 • Gratis mondkapjes voor klanten van de Voedselbank

  De gemeente Weesp stelt deze maand herbruikbare, stoffen mondkapjes beschikbaar aan alle klanten van de Voedselbank.

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Wie de regel niet naleeft, kan een boete krijgen van € 95,-. De mondkapjesplicht geldt in het hele land in álle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek 16 december 2020 t/m 17 januari 2021

  Zoals u weet zijn sinds woensdag 16 december alle scholen en kinderopvangorganisaties gesloten, in ieder geval tot en met 17 januari. De Rijksoverheid heeft toegezegd dat de eigen bijdrage op een later tijdstip aan alle ouders wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat u de facturen voor kinderopvang heeft betaald. Blijf de kosten voor kinderopvang dus doorbetalen, ook al gaat uw kind niet naar de opvang.

 • Betaaldata uitkeringen voor 2021

  Wanneer krijg ik de bijstandsuitkering op mijn bankrekening gestort?

  In 2020 is er nog 1 betaaldatum: 22 december.

  Op de volgende data zullen de vooruitbetalingen van uitkeringen plaatsvinden in 2021 (zie schema). De uitkeringsspecificatie ontvangt u ook rond deze datum.

 • Winkelen en boodschappen doen (in lockdown)

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Maar wat zijn essentiële winkels? Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen.

 • Museum Weesp en gemeentearchief (RHCVV) gesloten

  In verband met de lockdown zullen Museum Weesp en het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, locatie Weesp (RHCVV) gesloten zijn tot en met 19 januari 2021.

 • Scholen en kinderopvang sluiten: noodopvang in de regio georganiseerd

  Door de lockdown sluiten scholen en de kinderopvang van 16 december tot en met tenminste 17 januari 2021. Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie wordt in de regio Gooi en Vechtstreek noodopvang geregeld.  Is er in een gezin slechts één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen kerstvakantie

  Dit jaar is alles anders door het coronavirus. Ook de kerstvakantie!

  Hoe breng jij deze door? Laat het ons weten in deze creatieve wedstrijd en misschien win je een leuke prijs. Je kunt op drie manieren meedoen aan de wedstrijd: met een vlog, een tekening of een geschreven verhaal.

  Burgemeester Van Bochove roept alle kinderen van Weesp op mee te doen met deze wedstrijd! Doe jij ook mee?

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  Minister president Mark Rutte gaf maandagavond 14 december een toespraak vanuit het 'torentje' in Den Haag. Er komt opnieuw (als in het voorjaar) een lockdown in Nederland. 

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  

 • Lijst met cruciale beroepen

  In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Lijst met uitgezonderde contactberoepen

  Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten zijn gesloten.

  Uitgezonderd zijn contactberoepen waar tegen betaling zorg wordt verleend op basis van de Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Jeugdwet, Wet forensische zorg, Wet Publieke Gezondheid, of vallen onder de reikwijdte van de Wet BIG, of in het kader van bloedafname en bloedvoorziening. Ook de opticiens, audiciens en de dierenartsen uitgezonderd van het verbod.

 • Aangepaste openingstijden feestdagen

  Het Stadskantoor is gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag (vrijdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari). Ook telefonisch is de gemeente dan niet bereikbaar.

 • Tweede Kamerverkiezingen 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 zijn de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Door het coronavirus zijn aanpassingen nodig.

 • Storing telefoon gemeente weer opgelost!

  De telefonische landelijke storing is weer opgelost. De gemeente Weesp is weer bereikbaar op nummer (0294) 491 391.

 • Mensenrechtenvlag

  Op 10 december lanceert de Landelijke vereniging van Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, Discriminatie.nl, de Mensenrechtenvlag. De gemeente Weesp ondersteunt dit initiatief van harte. Op deze dag, tevens de Internationale Dag van de Mensenrechten, wordt stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties (VN). Eén van de belangrijkste doelen van de VN is het beschermen en verbeteren van de mensenrechten.

 • Vacature voor adviesraad sociaal domein

  De Adviesraad Sociaal Domein Weesp zoekt enthousiaste jongeren om de adviesraad te versterken. Voor meer informatie en de volledige vacaturetekst zie de website van de adviesraad: www.adviesraadsociaaldomeinweesp.nl

 • Koninklijke Onderscheiding voor actrice Marie Louise Stheinse

  Dinsdagavond 1 december 2020 kreeg actrice Marie Louise Stheins uit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove van haar woonplaats Weesp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Stheins is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater Frascati in Amsterdam, na afloop van de voorstelling Skylight.

 • Mondkapjes verplicht per 1 december

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van €95.

 • Veelgestelde vragen en antwoorden over mondkapjes

  De verplichting om vanaf 1 december een mondkapje te dragen in publieke ruimten kan vragen oproepen. Lees hier de meest gestelde vragen over het verplicht dragen van mondkapjes. 

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder: maatregelen per 19 november

  Vanaf 18 november gelden er weer nieuwe, landelijke maatregelen. Een aantal extra maatregelen die de afgelopen twee weken van kracht waren komen te vervallen, maar veel maatregelen blijven nog gelden. Hier leest u wat dit betekent voor het dagelijks leven in Weesp.

 • Sloop fietsbruggen door slechte staat

  Twee fietsbruggen in Weesp, die in slechte staat zijn, worden gesloopt. Het gaat om de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg en de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan. De sloop van beide bruggen staat gepland voor maandag 23 tot en met vrijdag 27 november.

 • Storing systeem Burgerzaken opgelost

  De storing in het systeem van Burgerzaken is opgelost. Het systeem gaf sinds vrijdag een storing aan.

 • Nieuwe aanvullende coronamaatregelen vanaf 4 november 22.00 uur

  Dinsdagavond 3 november kondigde minister president Mark Rutte nieuwe, aanvullende maatregelen af voor de duur van 2 weken.
  Deze maatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor het dagelijks leven in Weesp.

  Gesloten van 4 november 22.00 uur t/m 18 november

  De volgende voorzieningen en publieke locaties zijn gesloten van 4 november tot en met 18 november: 

 • RHCVV (gemeente archief) past dienstverlening aan i.v.m. aanscherping coronamaatregelen

  Van donderdag 5 november tot en met donderdag 19 november zijn de studiezalen van het RHCVV (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen) in Breukelen en Weesp gesloten voor publiek. De digitale dienstverlening gaat wel gewoon verder en ook online onderzoek in ons archief is mogelijk. Daarnaast zijn onze medewerkers via de chat, e-mail en telefoon bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden. 

 • Anderhalve meterteams in Weesp

  Sinds afgelopen weekend heeft Weesp Anderhalve meterteams. Deze teams laten op drukke plekken zoals in de Slijkstraat en op de weekmarkt op een leuke en vriendelijke manier zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

 • Klein deel brieven burgemeester later bezorgd

  De burgemeester van Weesp heeft rond 7 oktober een brief verstuurd naar alle Weespers. Dit is helaas niet goed gegaan bij een aantal adressen waar de brief pas deze week werd bezorgd.

 • Winterterrassen voor Weesper horeca

  Horecaondernemers in Weesp mogen dit jaar een winterterras hebben. Dit betreft een aanpassing in het geldende terrassenbeleid met oog op de aanhoudende coronacrisis. Deze aanpassing geldt van 1 november 2020 tot 1 april 2021.

 • Aandacht voor elkaar

  Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weernormaal wordt.

 • Informatie over coronavirus in gebarentaal

  Vind hier informatie over het coronavirus in gebarentaal of ondertitelde video's.

 • Uitleg in eenvoudige taal

  Vind hier de informatie over het coronavirus in eenvoudige taal.

 • Hoe gebruikt u een mondkapje?

  Mondkapjes zijn verplicht in het OV maar worden nu ook dringend geadviseerd te dragen in publieke ruimten. Vanaf 29 september geeft de gemeente Weesp het dringende advies om ook in alle publiek toegankelijke ruimtes een mondkapje te dragen. Waar moet u op letten bij het gebruik?

 • Posters mondkapje en maatregelen voor download

  Mondkapjes zijn verplicht in het OV maar worden nu ook dringend geadviseerd te dragen in publieke ruimten. De gemeente Weesp stelt een poster beschikbaar met daarop het advies voor het gebruik van mondkapjes. Daarnaast vind u een poster met de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Informatie over coronavirus in andere talen

  Informatie over het coronavirus is ook in andere talen beschikbaar op onze website. U vindt informatie in Arabisch, Engels, Pools en Turks.

  Overige talen als Farsi, Frans, Duits, Papiaments, Spaans, Tigrinya, Roemeens en Bulgaars vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 • Nieuwe coronamaatregelen: beperk sociaal contact

  Het kabinet heeft op maandagavond 28 september nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus weer terug te dringen. De nieuwe maatregelen gaan in op dinsdag 29 september om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor 3 weken. De maatregelen kunnen worden aangescherpt als deze niet het gewenste resultaat hebben. We vragen u dringend om u verantwoordelijk te gedragen en te helpen deze crisis onder controle te krijgen.

 • Huis aan huis verspreide flyer tegen coronamaatregelen

  Bij de gemeente komen meldingen binnen over de huis aan huis verspreiding van een flyer over het coronavirus en de aanpak van het kabinet hiertegen.
  Het verspreiden van deze flyers is niet verboden. We hebben in Nederland immers vrijheid van meningsuiting.

 • Vanaf maart 2021 uitbreiding van de gebieden betaald parkeren

  Op meer plekken moet vanaf maandag 29 maart 2021 betaald worden wanneer met de auto in Weesp wordt geparkeerd.

 • Nieuwe regionale maatregelen n.a.v. persconferentie

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur.

 • Update coronavirus 2 maart 17.45 uur

  Informatie in andere talenInformatie in gebarentaalUitleg in eenvoudige taal


    

  Heeft u vragen of wilt u graag op de hoogte blijven? Ga dan naar:

 • Fotowedstrijd 2020-2021

  Jaarlijks organiseert de gemeente Weesp een fotowedstrijd voor haar inwoners.

 • Toename aantal coronabesmettingen, vooral in eigen kring

  Het aantal coronabesmettingen loopt - ook in onze regio - weer op. Het aantal besmettingen neemt vooral toe op plekken waar mensen in werk- of privésfeer samen zijn geweest. Bijvoorbeeld op een trouwfeest, bij een familiebijeenkomst of een zakelijke samenkomst. Houd afstand, vermijd drukte, blijf thuis bij klachten en laat je testen.

 • Afspraak voor testen nu ook online

  Vanaf heden kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. 

 • Fotowedstrijd Weesp: bekijk de inzendingen

  Op de Nieuwstad in het centrum van Weesp hangen sinds afgelopen maandag afdrukken van de foto’s die deel hebben genomen aan de fotowedstrijd Weesp.

 • Stookverbod

  Door de zomerse dagen in combinatie met de droogte is het gevaar dat een natuurbrand ontstaat momenteel groot. Voor de regio Gooi- en Vechtstreek geldt fase 2.
  Op advies van de brandweer Gooi en Vechtstreek wordt in de gemeente Weesp met ingang van 6 augustus een rook- en stookverbod afgekondigd.

 • Contact met de gemeente? Kies voor online

  De gemeente Weesp krijgt momenteel veel meer telefoon dan gebruikelijk. Hierdoor kunnen de wachtrijen flink oplopen.

 • Overeenkomst ondertekend voor woningbouwplan Weesperwerf

  De initiatiefnemers Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling en de gemeente Weesp hebben een anterieure overeenkomst ondertekend om te komen tot de bouw van circa 115 woningen op een deel van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan.

 • Gedragsonderzoek RIVM

  Sinds afgelopen februari hebben we in Nederland te maken met een uitbraak van het coronavirus. De overheid heeft daarom maatregelen getroffen, die invloed hebben op uw dagelijks leven. In fases zijn deze maatregelen de afgelopen weken versoepeld.

  Het RIVM en uw GGD willen graag weten hoe mensen met de maatregelen en adviezen omgaan.
 • Hinder bij e-mail- en telefoonverkeer gemeente Weesp

  De afgelopen periode heeft u mogelijk hinder ondervonden in het e-mail- en telefoonverkeer met de gemeente. Vandaag zijn noodmaatregelen getroffen om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.

 • Politiebureau Weesp vanaf nu op Aetsveldselaan 65

  Het politiebureau van Weesp is verhuisd. Vanaf donderdag 2 juli bent u welkom in de politiepost gevestigd in de brandweerkazerne aan de Aetsveldselaan 65.

 • Per 1 juli: 1,5 meter blijft norm

 • Weesp sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

  Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Weesp hebben een samenwerkings-overeenkomst ondertekend. Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Weesp.

 • Verruiming openingstijden Burgerzaken en receptie

  Vanaf 29 juni zullen de openingstijden voor Burgerzaken en receptie verruimd worden. Vanaf die datum kunt u ook weer een afspraak maken op dinsdag- en donderdagmiddag en starten we dagelijks weer vanaf 8.30 uur.

 • Oplichters actief

  Bij een aantal gemeenten in Nederland doen oplichters zich voor als medewerkers van de GGD. In Gooi en Vechtstreek hebben we gelukkig nog geen signalen ontvangen dat dit het geval is, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 • Plan voor verbetering luchtkwaliteit in schoolgebouwen

  Naar aanleiding van twee aanvragen in 2019 voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in het Casparus en Vechtstede College, heeft wethouder Onderwijs Astrid Heijstee besloten een regeling op te stellen voor alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Het programma ‘Gezonde Schoolgebouwen 2021’ is het resultaat hiervan. Dit plan is op 9 juni door het college van B en W vastgesteld. De schoolbesturen bepalen zelf of ze aan dit programma willen meedoen.

 • Intrekkingsbesluit markten Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

  Op dinsdag 9 juni heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek het intrekkingsbesluit markten vastgesteld.

 • Meer parkeerplek voor de fiets in de binnenstad

  In de binnenstad van Weesp is een tekort aan plekken waar mensen hun fiets kunnen parkeren. Het college van b en w stemt daarom in om op tien drukke plekken meer fietsparkeerplekken te creëren. Naast een uitbreiding van fietsnietjes worden op verschillende locaties ook fietsvakken aangebracht. Er komt een opschoonactie om fietsen die niet meer gebruikt worden en fietswrakken te verwijderen. Op deze manier moet de binnenstad aantrekkelijker worden om per fiets te bezoeken.

 • Studiezaal RHCVV weer geopend

  Vanaf maandag 8 juni is een bezoek aan de studiezaal van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) in Weesp weer mogelijk. De studiezaal is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Weesp en open op maandag- en dinsdagochtend van 9.00 – 12.00 uur.

 • Volledige opstart basisonderwijs en kinderopvang vanaf 8 juni

  Vanaf maandag 8 juni gaan kinderen die op de basisschool zitten weer hele dagen naar school. Ook de kinderopvang start dan volledig op.

 • Beslag op uw uitkering is gewijzigd per 1 juni 2020

  Als u een schuld hebt bij een persoon of een instantie, dan mag deze persoon of instantie geld op uw uitkering laten inhouden om de schuld af te lossen. Het gedeelte van de uitkering dat wordt ingehouden, heet de beslaglegging. Het gedeelte van de uitkering dat u nog overhoudt om van te leven, heet de beslagvrije voet.

 • Hulp bij geldproblemen tijdens de coronacrisis

  Bent u in geldproblemen gekomen door de coronacrisis? Leest u dan deze informatie.

 • Samenvoeging Amsterdam en Weesp een stap dichterbij

  De colleges van B en W van Amsterdam en Weesp hebben op 21 april 2020 de reactienota vastgesteld en ingestemd om het herindelingsadvies door te geleiden naar de gemeenteraden van Weesp en Amsterdam. De gemeentelijke herindeling waarbij de gemeente Weesp een onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam, is hiermee weer een stap dichterbij.

 • Coronatips voor jongeren

  We weten inmiddels dat we niet in groepen mogen afspreken, 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar en zo veel mogelijk moeten thuisblijven. Maar wat mag je nog wel? Wat kun je doen om wel in contact te zijn met anderen, je niet te hoeven vervelen en toch ook wat te kunnen sporten? We hebben een aantal tips verzameld.

 • Informatievoorziening tijdens rampen

  De zogenaamde rampenzender voor Weesp is Radio Noord Holland.

 • Paasbericht van burgemeester Van Bochove

  Beste Weespers,

  Bijzondere tijden zorgen ook voor een bijzonder Pasen dit jaar. Maak er thuis iets gezelligs van. 

 • Informatie over het coronavirus voor anderstaligen

  Kent u iemand die de Nederlandse taal niet of slecht beheerst? Stuurt u dan deze informatie in de betreffende taal naar uw contact(en)!

 • Groene punt gesloten voor publiek

  De Groene Punt in Weesp is vanaf zaterdag 4 april gesloten voor publiek. In de komende dagen wordt het mooi weer.

 • Videoboodschap burgemeester Van Bochove 2 april

  Bekijk de videoboodschap van burgemeester Van Bochove

 • Aangepaste openingstijden dienstverlening

  Door de coronacrisis zijn de openingstijden aangepast. Het stadskantoor is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot en met 12.00 uur.

 • Videoboodschap burgemeester Van Bochove 20 maart

  Bekijk de videoboodschap van burgemeester Van Bochove

 • Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek

  Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek. Let op: per 1 juli 2020 stopt de noodopvang. Dit geldt voor de kinderen van alle ouders.

 • Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

  Op 17 maart heeft het Kabinet een aangepaste regeling aangekondigd voor financiële ondersteuning voor zelfstandigen. Deze regeling is bedoeld voor gevestigde ondernemers die zijn getroffen door de Corona crisis.

 • Bericht van burgemeester Van Bochove

  Het is dinsdagochtend 17 maart bijna acht uur. Vanuit mijn werkkamer kijk ik over het Grote Plein.

 • Coronavirus: kabinet neemt maatregelen voor banen en economie

  Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus extra economische maatregelen te nemen.

 • Aanpassing uitvoering Sociaal wijkteam, WMO en Jeugd

  In verband met het Coronavirus kunnen wij uw melding op het moment niet in onderzoek nemen zoals u dat van ons gewend bent.

 • Brief burgemeester over Coronavirus

  Beste Weespers,

  In heel Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Bijeenkomst Indien mondelinge zienswijze herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp gaat niet door

  De bijeenkomst voor het indienen van een mondelinge zienswijze voor het herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp op 17 maart a.s. gaat niet door.

 • Controle lood in drinkwater Gooi en Vechtstreek

  Lood in drinkwater is ongezond voor kinderen.

 • Welstandstoezicht Weesp vanaf 1 december 2019 ondergebracht bij CRK Amsterdam

  Het College van Burgemeester en Wethouders van Weesp heeft besloten per 1 december 2019 de subcommissie 3 van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Amsterdam aan te wijzen als Welstands- en Monumentencommissie van Weesp.

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

 • Nieuwsbrief werkzaamheden Gooi en Vechtstreek

  In deze nieuwsbrief leest u waar er gewerkt wordt in de Gooi en Vechtstreek en wat u daar van gaat merken.

 • Hulp vragen of aanbieden via WeHelpen in Weesp

  Wilt u iemand ergens mee helpen of kunt u zelf een handje extra gebruiken?

 • Activiteiten voor jong en oud in Museum Weesp

  Regelmatig worden er diverse activiteiten in Museum georganiseerd

 • Training Eerste Hulp en Reanimatie (AED) in Weesp

  Red levens en volg een training in Eerste Hulp en Reanimatie

Archief

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken