HOME  |  Bestuur & Organisatie  |  Actualiteiten

Actualiteiten

 • Uitbreiding fietsparkeergelegenheid noordkant NS station Weesp

  Aan de noordkant van het NS station in Weesp is de parkeergelegenheid voor snorscooters en fietsen beperkt. Met het oog op de verwachte stijging van treinreizigers, die van deze parkeergelegenheid gebruikmaken, is een uitbreiding van de aanwezige parkeerruimte voor langzaam verkeer zeer gewenst. De gemeente gaat het terrein daarom geschikt maken voor plaatsing van (meer) fietsenrekken. De werkzaamheden starten op dinsdag 25 mei en duren ca. 4 weken.

 • Afvalinzameling rond Hemelvaartsdag en Pinksteren

  Donderdag 13 mei (Hemelvaartsdag) en maandag 24 mei (tweede pinksterdag) zamelt de GAD geen afval en grondstoffen in. Ook zijn de scheidingsstations die dagen gesloten.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Reizen naar veilige landen vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft een risico

  Het kabinet heeft besloten dat vanaf 15 mei reizen naar landen met een laag besmettingsniveau weer mogelijk zijn. Vakantiereizen naar deze landen worden vanaf die datum niet meer afgeraden. Veilige landen krijgen in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken kleurcode groen of geel. Landen die een COVID-hoogrisicogebied zijn, behouden een negatief reisadvies en dus kleurcode oranje. Alle niet-noodzakelijke reizen naar deze landen blijven afgeraden.

 • Gemeente coulant met parkeerbonnen in april: maximaal 1 per kenteken

  Het college van B en W van Weesp heeft besloten om coulant om te gaan met de 1e serie parkeerbonnen  (naheffingsaanslagen parkeerbelasting)  die in april 2021 zijn uitgedeeld. Iedereen die één of meer parkeerbonnen heeft ontvangen, hoeft per kenteken maar één parkeerbon te betalen. De overige naheffingsaanslagen worden vernietigd.

 • Plaatsen van ondergrondse afvalcontainers in het centrum

  In het centrum van Weesp komen ondergrondse afvalcontainers, net zoals dat in de hele Regio Gooi en Vechtstreek gebeurt. De keuze voor ondergrondse containers is al eerder in regioverband gemaakt en hiermee verdwijnen de huisvuilzakken uit het straatbeeld. De gemeente en de GAD gaan nu eerst onderzoeken welke locaties het meest geschikt zijn om ondergrondse afvalcontainers te plaatsen.

 • Filmopnamen in Weesp

  Weesp is populair bij film- en reclamemakers. Zeer regelmatig wordt onze stad uitgekozen als decor voor makers van televisieseries en commercials. Dat snappen we best, en daar zijn we zelfs een beetje trots op. Maar de opnamen gaan soms ook samen met overlast voor bewoners en daar zijn wij natuurlijk niet blij mee!

 • Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

  Wat als de rekeningen zich opstapelen, als enveloppen ongeopend blijven? Als de huur niet betaald is? Dan kunt u terecht bij Versa Welzijn. Zij bieden sinds 1 april gratis hulp bij geldproblemen. Schuldhulpverlener Olaf Sierhuis zit er klaar voor.

 • Doe mee aan de Cultuurprijs Weesp!

  Op donderdag 25 november 2021 reikt de gemeente de Cultuurprijs Weesp uit. De prijs is een bedrag van € 1.500,-. Voor deze prijs komen personen, verenigingen en organisaties in aanmerking die gedurende meerdere jaren een bijdrage hebben geleverd aan het culturele of artistieke leven in Weesp.

 • Werkzaamheden Geinbrug en afsluiting Gein-Noord en Gein-Zuid van 3 t/m 14 mei

  VolkerInfra PNH Gooi en Vechtstreek gaat in opdracht van de provincie Noord-Holland, werkzaamheden uitvoeren op de Geinbrug. Uit de praktijk blijkt dat het in 2017 aangebrachte ’LARGAS’-voorrangsplein voor een goede doorstroming van het verkeer zorgt, maar dat met een aantal aanpassingen de verkeersveiligheid, van met name fietsers, voetgangers en ruiters, nog kan verbeteren.

 • Herdenken 2021

  Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus wordt de Dodenherdenking net als vorig jaar anders ingevuld. Het alternatieve programma is te zien op de site van de Stichting Nationale Herdenkingen Weesp

  De toespraak van burgemeester B.J. van Bochove ziet u op 4 mei vanaf 18.45 uur hier.

 • Weesp toegankelijk voor iedereen

  Zomaar een lentedag in april. Je wandelt door de stad. De zon schijnt, de vogels fluiten. Niets aan de hand. Voor slechtzienden heeft Weesp geleidepaden met geribbelde stoepstenen, dus ook als je niet ziet kun je ongehinderd je weg vinden. Zou je denken.

 • Weesper MOP voor al uw hulpvragen

  Als inwoner heeft u misschien wel eens hulp nodig. De medewerkers van de Weesper MOP helpen u dan graag op weg. Vanaf nu kunt u daar terecht voor al uw hulpvragen. Bij de Weesper MOP werken deskundige medewerkers van welzijns- en zorgorganisaties samen.

 • Lintjesregen in Weesp: Vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt

  Vanmorgen heeft waarnemend burgemeester Van Bochove in de Burgerzaal van het stadhuis van Weesp vijf Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

 • Nieuwe Wethouder Weesp op bezoek bij Taalmaatjesproject

  Vrijdagmiddag 16 april is de nieuwe Wethouder Werk & Inkomen, Carin Ogier, op bezoek geweest bij een van de nieuwste projecten van Versa Welzijn, het taalmaatjesproject. Zij was heel nieuwsgierig naar het project en vindt het heel belangrijk dat in Weesp mensen ondersteund worden bij het leren van de Nederlandse taal. Dat kan niet alleen via taallessen, maar ook door contact met een Nederlandssprekend taalmaatje te hebben waarmee je Nederlands kunt oefenen. De wethouder werd ontvangen door Annabel Sol, coördinator en Marie-José Booij, taaladviseur.

 • Weesp werkt aan een bodemkwaliteitskaart!

  Veel gemeenten in Nederland hebben al een bodemkwaliteitskaart. Voor Weesp geldt dat niet, maar daar komt binnenkort verandering in! De fusie met gemeente Amsterdam vormt een handig moment om voor Weesp een bodemkwaliteitskaart op te stellen. Zo kunnen we er gelijk voor zorgen dat de kaarten goed op elkaar aansluiten. In Amsterdam wordt de bodemkwaliteitskaart veel gebruikt voor kleine werken in de bodem zoals het plaatsen van fietsnietjes of lantaarnpalen. De verwachting is dat dit in Weesp ook het geval zal zijn. Zo kunnen we veel onderzoekskosten besparen en toch veilig in de grond werken.  

 • De energiecoach geeft bewoners advies op maat

  Weesp Duurzaam zoekt nieuwe energiecoaches. Energiecoaches zijn vrijwilligers die op huisbezoek gaan om tips te geven waarmee al gauw enkele tientjes tot honderden euro’s per jaar kan worden bespaard. Het aanmelden voor de nieuwe opleiding voor energiecoaches kan tot en met 2 mei. De opleiding start eind mei.

 • Regionale Energie Strategie klaar voor besluitvorming

  De gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek nemen nog vóór de zomer een besluit over de Regionale Energie Strategie (RES 1.0). In de RES staat beschreven hoe de regio 230 gigawatt per uur aan duurzame energie wil opwekken.

 • Versa biedt schuldhulpverlening in Weesp

  Vanaf 1 april 2021 opent Versa Welzijn, in samenwerking met de gemeente, haar deuren voor mensen met schulden. Een schuldhulpverlener kijkt samen met u naar de financiële situatie en kijkt welke mogelijkheden er zijn.

 • Dodenherdenking en Bevrijdingsdag in Weesp

  Vanwege de bijzondere omstandigheden door het coronavirus worden Dodenherdenking en Bevrijdingsdag net als vorig jaar anders ingevuld.

 • Weesper sportweken – speciaal programma voor de jeugd (3 tot en met 21 jaar)

  Altijd al een keer willen handballen, kickboksen, voetballen, turnen, volleyballen, korfballen, judoën of yoga willen proberen?

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Wethouder de Lange krijgt eerste exemplaar catalogus Grensverlegger Van Houten overhandigd

  Museum Weesp heeft het eerste exemplaar van de catalogus Grensverlegger Van Houten aan wethouder Léon de Lange overhandigd.
  Het museum wil hiermee de wethouder bedanken voor zijn werk voor de cultuur in Weesp en voor zijn inzet voor Museum Weesp in het bijzonder. Het is geen gemakkelijke taak om in het fusieproces met Amsterdam er voor te zorgen dat de collectie van Weesp, het stadhuis van Weesp en het museum van Weesp behouden blijven voor Weesp.

 • Oproep aan ondernemers in Gooi en Vechtstreek!

  Wat is de impact van de coronacrisis op het bedrijfsleven in Gooi en Vechtstreek? Welke ondersteuning heeft u nodig voor uw onderneming? Laat het ons weten en doe mee aan de online ondernemerspeiling. De informatie uit de peiling wordt gebruikt om passende maatregelen te treffen.

 • Weesp zet de bloemetjes buiten

  Langs de grachten in het centrum van Weesp fleurt het de komende weken flink op. Afgelopen woensdag 14 april, gingen hier de eerste zaadjes de grond in van een wild bloemenmengsel. Bewoonster Laura de Leão da Terra Pinheiro kwam eind vorig jaar met het plan de grasveldjes langs de grachten om te toveren tot kleine paradijsjes. Met dit idee won Laura de eerste prijs van de wedstrijd Weesp Begroot en kwam er budget vrij voor het inzaaien.

 • Aanpak overlast vrachtverkeer binnenstad

  Op maandag 15 februari vond een online informatiebijenkomst plaats over de aanpak van overlast door (zwaar) vrachtverkeer in het centrum van Weesp. Tijdens deze avond is gemeente Weesp met bewoners en ondernemers in gesprek gegaan over de ervaren overlast door bewoners en wat hier mogelijke oplossingen voor kunnen zijn.

 • NK Tegelwippen: Weesp doet mee! U toch ook?

  Weesp doet mee aan het NK Tegelwippen en roept inwoners op hun (tuin)tegels voor groen te verruilen. Iedereen kan meedoen. Winnen is leuk, maar het gemeenschappelijke doel is meer gras en bloemperken in de tuinen, zodat Weesp meer klimaatadaptief en biodivers wordt. De prijs: de felbegeerde Gouden Tegel! Die is voor de gemeente die de meeste tegels per inwoner wipt.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  We staan op een bijzonder punt. De besmettingen met het coronavirus nemen nog steeds toe. Ook liggen er nog te veel mensen met corona in het ziekenhuis. Aan de andere kant: er worden nu snel steeds meer mensen gevaccineerd. De verwachting is dat er over een aantal weken veel minder mensen met corona in het ziekenhuis liggen. We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

 • Wat moet ik weten over vaccinatie met het AstraZeneca-vaccin?

  Mensen geboren in 1960 of eerder kunnen veilig een prik met AstraZeneca blijven krijgen. Mensen geboren in 1961 of later krijgen een ander vaccin. Het kabinet volgt hiermee het advies van de Gezondheidsraad. Die stelt dat dit veilig kan omdat risico’s op gezondheidsschade door corona bij 60-plussers veel groter is dan het risico op de gemelde zeer zeldzame bijwerkingen van ernstige trombose met een laag aantal bloedplaatjes. Ook worden de bijwerkingen tot op heden vooral gezien bij mensen geboren in 1961 of later.

 • Kinderen maken knutsels voor kwetsbare inwoners

  In de week van Pasen heeft de werkgroep Kom erbij samen met een aantal vrijwilligers paasknutsels uitgedeeld aan kwetsbare inwoners. De paasknutsels zijn gemaakt door kinderen uit heel Weesp, waaronder kinderen van Peuterspeelzaal Jacinta St. Josephschool en kinderen uit de wijk Leeuwenveld. Tijdens het uitdelen werd de tijd genomen om een praatje met de mensen te maken. Dit werd zeer gewaardeerd.

 • Meer ruimte in Slijkstraat door parkeerverbod voor fietsen

  Het fietsparkeren is verboden in de Slijkstraat. Om (verdere) verspreiding van het coronavirus te voorkomen is het belangrijk dat we voldoende afstand van elkaar houden. De doorloop in de Slijkstraat is smal. Met de lente in aantocht en mogelijke toename van drukte in de straat wordt het daarom tijdelijk verboden om fietsen in de Slijkstaat te parkeren. Zo zorgen we ervoor dat het mogelijk blijft om de 1,5 meter-maatregel na te leven.

 • Een ‘Hoe gaat het met u?’ gesprek in coronatijd

  Het coronavirus heeft een enorme impact op onze samenleving. Het is belangrijk daarbij aandacht voor elkaar te hebben. Het college van de gemeente Weesp wil graag in gesprek met inwoners over hoe zij deze periode (zijn) door(ge)komen en horen wat er bij hen leeft.

 • Informatieavond windmolens Amsterdam

  De gemeente Amsterdam organiseert online informatieavonden over de gebieden waar de gemeente op zoek gaat naar goede locaties voor het opwekken van zon- en windenergie. Op deze avonden gaat de gemeente in gesprek met inwoners die in de buurt van zo’n gebied wonen. Deze zoekgebieden komen voort uit Regionale Energie Strategie (RES) van Amsterdam. De RES 1.0 wordt in mei vastgesteld in de Amsterdamse gemeenteraad.

 • Opknapbeurt trapveldje Lobbrich Boudgerslaan

  Het trapveldje aan de Lobbrich Boudgerslaan krijgt een opknapbeurt. Het huidige natuurgrastrapveldje vervangen we door een kunstgrasveldje. Hierdoor kan het veldje het hele jaar door worden gebruikt. Ook komt er een hek om het veld.

 • Met voordeel uw huis isoleren? Weesp Duurzaam helpt!

  Platform Weesp Duurzaam is een collectieve inkoopactie gestart voor verduurzamingsmaatregelen. Daarmee kunnen Weespers op een voordelige manier onder andere hun woning laten isoleren. Over isolatie bestaan vragen en misverstanden.

 • Pilots testen voor toegang tot evenementen

  In april 2021 starten in de cultuur-, sport- en recreatiesector pilots met testbewijzen. Bezoekers van evenementen en attracties laten bij de ingang een bewijs zien van een negatieve coronatest. Zo kunnen coronatests helpen om de samenleving  en de economie weer te openen.

 • Finale Dragons Den Youth Weesp

  Jongeren uit Weesp hebben de afgelopen periode ideeën kunnen sturen naar de gemeente die de buurt een stukje leuker, mooier of ‘chiller’ maken. Op woensdag 24 maart vond de ‘finale’ van de Dragons Den Youth Weesp plaats. Nog één keer konden jongeren hun idee pitchen voor een jury.

 • Solidair de crisis door

  Sinds zaterdag hangt hartje Weesp vol vlaggen. “Om elkaar te steunen”, meldt Jonathan Sas. “Als ondernemers laten zien dat ze elkaar helpen, geeft dat het publiek een duidelijk signaal. Wij hopen dat Weespers op hun beurt de lokale economie ondersteunen. Die steun is er al, maar dit is een mooie manier om dat te onderstrepen.”

 • Weespers begaan met ruimtelijke toekomst stad

  De Omgevingsvisie Weesp 2050 leeft in Weesp. Ruim 100 mensen hebben in de afgelopen weken gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een zienswijze in te dienen op de Ontwerp Omgevingsvisie.

 • Leer bij over de levende tuin!

  Wilt u meer vogels, vlinders, amfibieën of egels in uw tuin? En wilt uw tips en inspiratie om uw tuin aantrekkelijker te maken? Meld u dan aan voor de gratis workshop Kennismaken met een levende tuin.

 • Driemond en Weesp samen in stadsgebied Weesp

  Dorpsraad Driemond diende verzoek in bij gemeente Amsterdam

  Driemond wordt met de verkiezingen in maart 2022 toegevoegd aan het stadsgebied Weesp. De gemeenteraad van Amsterdam besluit hier voor de zomer 2021 over na een officieel verzoek van de Dorpsraad Driemond. Nu is Driemond onderdeel van stadsdeel Zuid-Oost.

 • Groene Punt gesloten voor publiek

  De Groene Punt in Weesp blijft vanaf dinsdag 16 maart tot 16 juni gesloten voor publiek op last van de burgemeester.

 • Jeugd Sportmaand biedt jongeren perspectief in coronatijd

  Jongeren zijn vanwege corona minder gaan bewegen; 4 op de 5 jongeren beweegt te weinig. De helft van de jongeren geeft aan zich gespannen of zelfs gestrest te voelen. Steeds meer jongeren melden zich met mentale klachten. Wat ze in hun vrije tijd het meest missen, kan een deel van de oplossing zijn. Daarom maken we in Weesp juist nu meer gebruik van de kracht van sport en bewegen via de Jeugd Sportmaand.

 • Gft-bak lust geen bakjes en zakjes

  Steeds vaker treft de GAD vervuiling aan in het aangeboden groente-, fruit-, tuin- en etensafval (gft). Zoals plastic zakjes en bakjes en piepschuim. Daardoor kan van dit gft geen compost of biogas gemaakt worden. In plaats daarvan wordt vervuild gft verbrand en dat is duurder en minder duurzaam. De GAD vraagt u dan ook om verpakkingen van groente en fruit niet in de gft-container te doen.

 • Aangepaste openingstijden stadsloket Weesp door verkiezingen

  In verband met de verkiezingen hebben wij een beperkte openingstijden van het stadsloket Weesp op woensdag 17 maart. Op 18 maart is het stadsloket gesloten.  

 • Carin Ogier geïnstalleerd als wethouder

  Donderdagavond 11 maart is Carin Ogier geïnstalleerd als wethouder Werk en Inkomen, Duurzaamheid, Milieu en Energie, Openbare ruimte, Groen, Integratiebeleid, Dierenwelzijn, ICT, Dienstverlening en Begraafplaatsen. Zij volgt voormalig wethouder Maarten Miner op die op 2 februari 2021 aftrad.

 • Steun voor Weespers die woonkosten niet meer kunnen betalen

  Bewoners van Weesp die door de coronacrisis zijn teruggevallen in inkomen kunnen in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in hun woonkosten. De regeling Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK) is bedoeld om mensen te ondersteunen waarvoor de bestaande steunmaatregelen geen of te weinig hulp bieden. Het gaat om een eenmalige bijdrage voor de woonlasten van 1 januari 2021 tot en met 30 juni 2021.

 • Verdere verruiming lockdown nog niet verantwoord

  Nog steeds raken te veel mensen besmet met het coronavirus. Ook de druk op ziekenhuizen is nog te hoog. Daarom gaat het kabinet nu niet verder versoepelen, dat zou niet verantwoord zijn. We houden vast aan de maatregelen waarvan we zien dat ze werken.

 • Léon de Lange voorgedragen als nieuwe burgemeester Landsmeer

  In de raadsvergadering van dinsdag 2 maart 2021 heeft de gemeenteraad van Landsmeer besloten Léon de Lange voor te dragen als nieuwe burgemeester van de gemeente Landsmeer. Hij is momenteel wethouder in de gemeente Weesp.

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Verlenging pilot ligplaatsen Oudegracht

  In 2019 zijn er als proef 30 ligplaatsen gecreëerd aan de Oudegracht in Weesp. Gedurende twee vaarseizoenen konden 30 bewoners van Weesp, geselecteerd na een loting, een pleziervaartuig van maximaal 7 meter aanleggen aan de Oudegracht. De pilot is inmiddels na het afgelopen vaarseizoen van 2020 afgerond.

 • Verkiezingen in Weesp coronaproof

  De gemeente Weesp is druk bezig met de voorbereidingen om de verkiezingen voor Tweede Kamer op 17 maart coronaproof te laten verlopen. We doen er veel aan om ervoor te zorgen dat u ook in deze coronatijd veilig kunt stemmen. Dit jaar zijn er extra mogelijkheden om uw stem uit te brengen.

 • Bestellen en afhalen bij uw favoriete winkel

  Boeken, kleding of huishoudelijke artikelen: vanaf woensdag 10 februari is het weer mogelijk om te bestellen én af te halen bij uw favoriete winkel. Dat heeft het kabinet bepaald. Tussen bestellen en afhalen zit minstens 4 uur en u haalt de bestelling op een afgesproken tijdstip op.

  Alle winkels mogen weer open voor bestellen en afhalen. Dit betekent dat u van tevoren iets bestelt via internet of telefoon en het dan later ophaalt bij de winkel. De winkels gaan niet open, maar winkeliers hebben in de deuropening een afhaalloket. Om drukte te voorkomen, moet u zich houden aan het afgesproken tijdslot. Bij het afhalen komt u alleen.

 • Tweede Kamer spreekt zich uit voor fusie Weesp en Amsterdam

  De fusie tussen Weesp en Amsterdam is een belangrijke stap dichterbij gekomen. De Tweede Kamer heeft zich in de zitting op donderdag 11 februari uitgesproken vóór de fusie. Voordat de fusie definitief is, moet ook de Eerste Kamer het wetsvoorstel aannemen.

 • Kamer behandelt gemeentelijke herindeling van Weesp met Amsterdam

  De Tweede Kamer debatteert op donderdag 11 februari over vijf wetsvoorstellen tot gemeentelijke herindeling of samenvoeging. Het gaat om samenvoegingen van de diverse gemeenten waaronder die van Weesp en  Amsterdam. U kunt het debat vanaf 11.05 uur live volgen. 

 • Schaatsen in Weesp?

  Kunnen we wel of niet schaatsen? Het wordt spannend de komende dagen.

  Vanaf maandag geldt een vaarverbod voor een groot deel van de Vecht en voor Smal Weesp. Ook de beide deuren van de Noordersluis zijn op 10 februari dichtgezet. Dit heeft in de eerste nacht al tot extra ijs gezorgd. Hiermee wordt de kans op schaatspret in Weesp flink vergroot.

  Wethouder Léon de Lange blijft hoopvol: “Het zou geweldig zijn om eindelijk weer eens te schaatsen op de Vecht. Ik kan niet wachten. Laat deze winter ook met wat positieve lichtpuntjes de boeken in gaan!”

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen vanaf 8 februari 2021

  Zoals u weet zijn de basisscholen en kinderopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar vanaf 8 februari 2021 weer geopend. De BSO’s (buitenschoolse opvang) zijn nog gesloten, zij bieden alleen noodopvang.

 • Gladheidbestrijding Weesp: wat doen wij, wat doet u?

  Er is weer sneeuw voorspeld en lage temperaturen. Sneeuwval en gladheid kunnen problemen in het verkeer veroorzaken. Het bestrijden van gladheid is een belangrijke taak waarvoor de gemeente en de inwoners en ondernemers gezamenlijk verantwoordelijk zijn.

 • Wethouder Miner legt taken per direct neer

  Wethouder Miner (GroenLinks) heeft vandaag zijn ontslag ingediend bij de voorzitter en de leden van de gemeenteraad. Hij legt zijn taken als wethouder per direct neer.

 • Vluchten bij huiselijk geweld

  In deze coronatijd zitten we vaker binnen. Thuis zijn soms meer spanningen, of er is zelfs huiselijk geweld. Bij gevaar of een onveilig gevoel mag u het huis uit vluchten, ook tijdens de avondklok. Goed om te weten: het landelijk nummer van Veilig Thuis is altijd bereikbaar: 0800 – 2000. Voor meldingen en advies.

 • Ouderen met Wmo-pas gratis gebracht naar corona vaccinatielocatie

  Ouderen met een Wmo-pas, die voor hun vervoer gebruik maken van de gemeentelijke vervoersvoorziening en die normaal gesproken een eigen bijdrage betalen voor hun Wmo-taxirit, hoeven dit niet te doen voor de reis naar en van hun vaccinatielocatie. Als ze een oproep krijgen om gevaccineerd te worden, dan kunnen ze gratis gebracht en opgehaald worden. Dit geldt ook voor de herhalingsvaccinatie die ze later halen.

 • Programma Bomen Amsterdam breidt uit naar Weesp

  Elke gemeente in Nederland heeft de plicht zijn bomen regelmatig te inspecteren. Zo wordt voorkomen dat bomen die ziek zijn of die aangetast zijn door schimmels kunnen omwaaien of er grote takken van af kunnen breken.

  In juni 2020 is in de gemeente Amsterdam het 'Programma Bomen' van start gegaan. Omdat de uitvoering van het bomenbeleid in Weesp nu door de gemeente Amsterdam wordt gedaan, haakt de gemeente Weesp op dit bomenbeleid aan. In het programma worden bomen gekapt en herplant die gevaarlijk zijn of vanwege onvoldoende groei of ouderdom moeten worden vervangen of gesnoeid.

 • Avondklok vanaf zaterdag 23 januari 21.00 tot 04.30 uur

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 04.30 uur 's morgens. Deze zware maatregel moet ervoor zorgen dat minder mensen elkaar ontmoeten. Op deze manier voorkomen we de verdere verspreiding van het coronavirus. 

  Maar hoe zit het dan met het werk? Of bent u misschien mantelzorger of oppas? Of hoe zit het met boodschappen of eten bezorgen? Zijn benzinestations nog wel open? En hoe regelt u het als werkgever voor uw werknemers? De meest gestelde vragen hierover zijn gebundeld en leest u hier. 

 • Forse uitbreiding steun- en herstelpakket voor ondernemers

  Het kabinet breidt het steunpakket voor banen en economie fors uit. Het vaccineren is gestart en dat zorgt voor perspectief. Tegelijkertijd is de realiteit dat dit een loodzware periode is voor ondernemers. De coronacrisis is inmiddels ook een langlopende economische crisis, waarbij veel ondernemers en werkenden hard zijn getroffen. Buffers zijn geslonken, reserves zijn opgebruikt.  Maatregelen zijn verzwaard en Nederland is in lockdown. Daarom geeft de regering het steun- en herstelpakket een flinke extra impuls.

 • GGD Gooi en Vecht nu ook gestart met vaccineren zorgmedewerkers

  De GGD Gooi en Vechtstreek is op vrijdag 15 januari aan de Amersfoortsestraatweg in Huizen gestart met het vaccineren van zorgmedewerkers van verpleeghuizen tegen het coronavirus. Om 8.15 uur is de eerste prik gezet bij Renate, die als senior verpleegkundige werkzaam is bij een zorglocatie van Inovum. Dagelijks zullen er de komende tijd 300 medewerkers gevaccineerd worden.

 • Tot 16.30 u niet mogelijk om online afspraken te maken

  Let op! Op het moment is het niet mogelijk om digitaal een afspraak in te plannen via www.weesp.nl/afspraak. In verband met werkzaamheden is dit tot ca. 16.30 uur niet mogelijk. We berichten u wanneer het weer mogelijk is. Uiteraard kunt u tot 18.00 uur wel telefonisch een afspraak maken op (0294) 491 391.

  Excuses voor het ongemak!

 • Weesp Begroot: deze plannen worden in 2021 uitgevoerd

  De afgelopen weken hebben 4453 verschillende mensen gestemd op hun favoriete drie plannen voor Weesp Begroot. Dat is met 26% van alle mensen die mochten stemmen een hoog stempercentage. Niet eerder brachten zoveel bewoners hun stem uit bij een gemeentelijk participatieproject.

 • Uitbreiden betaald parkeren: aanvragen parkeervergunning vanaf nu mogelijk

  In Leeuwenveld I en II, het Herensingelkwartier en delen van Zuid I, de Dichtersbuurt, winkelcentrum Hogewey, P & R station en de Schildersbuurt geldt vanaf maandag 29 maart 2021 betaald parkeren. Bewoners en ondernemers in deze gebieden kunnen vanaf nu online een parkeervergunning aanvragen. Voor P & R station kunnen geen vergunningen aangevraagd worden. 

 • Groot onderhoud Wollenweversbuurt

  De Wollenweversbuurt heeft groot onderhoud nodig; de stoepen moeten opnieuw worden bestraat. Hiernaast worden ook de inritblokken aan de Nieuwstad richting de J.A. Fijnvandraatlaan verlengd. Gedurende de werkzaamheden wordt met uiterste zorg met de bomen in de omgeving omgegaan. De uitvoering start op maandag 18 januari en duurt ca. 4 weken.

 • Meer informatie over het coronavaccin

  Er wordt veel gesproken over het nieuwe coronavaccin. Maar wat is precies dat coronavaccin en hoe werkt het? Lees meer informatie over wat het vaccin precies doet en over de veiligheid van het vaccin. 

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Laatste kans om te stemmen voor Weesp Begroot

  U kunt nog tot en met 12.00 uur op vrijdag 8 januari stemmen voor Weesp Begroot. Gebruik de stemcode die u per post heeft ontvangen en kies uw 3 favoriete plannen.

 • Nederlandse identiteitskaart vernieuwd

  Vanaf 4 januari 2021 kun je de vernieuwde Nederlandse identiteitskaart aanvragen. Deze vernieuwde identiteitskaart bevat een chip met een inlogfunctie. Daardoor kun je binnenkort inloggen met je identiteitskaart bij de Nederlandse overheid, het onderwijs, de zorg of pensioenfonds via DigiD. In Weesp is, bij wijze van landelijke test, op zaterdag 2 januari de eerste vernieuwde kaart al uitgereikt.

 • Veiligheidsregio opent inleverpunt in Weesp voor legaal en illegaal vuurwerk

  Vuurwerk afsteken is dit jaar verboden. Mensen die toch legaal of illegaal vuurwerk in huis hebben, kunnen dit op maandag 28 december anoniem inleveren bij het scheidingsstation in Weesp. Wie op deze dag illegaal vuurwerk inlevert, krijgt geen boete.

 • Kerstvakantie saai? Dacht het niet!

  Kerstvakantie saai? Nee hoor, er is online genoeg te doen. Kijk snel of er iets voor je tussen zit. Er zijn leuke prijzen te winnen
 • Hart voor Weesp

  Verschillende ondernemers in de binnenstad en de gemeente Weesp dragen alle Weespers een warm hart toe. Daarom is het idee ontstaan ‘Hart voor Weesp’.

  Op 5 verschillende plekken in de binnenstad zijn kerstwensbomen neergezet. In deze bomen kunnen tot en met 29 december speciale wensharten worden gehangen. Deze wensharten worden tussen 16 en 29 december door de deelnemende ondernemers meegegeven bij de bezorging of het afhalen van een bestelling.

 • Gratis mondkapjes voor klanten van de Voedselbank

  De gemeente Weesp stelt deze maand herbruikbare, stoffen mondkapjes beschikbaar aan alle klanten van de Voedselbank.

  Vanaf 1 december is het dragen van een mondkapje in publieke binnenruimten verplicht voor iedereen vanaf 13 jaar. Wie de regel niet naleeft, kan een boete krijgen van € 95,-. De mondkapjesplicht geldt in het hele land in álle publieke binnenruimten, stationsgebouwen en luchthavens. Publieke binnenruimten zijn bijvoorbeeld winkels, musea, benzinestations, restaurants, cafés, theaters en concertzalen.

 • Informatie voor ouders over noodopvang van kinderen in de regio Gooi en Vechtstreek 16 december 2020 t/m 17 januari 2021

  Zoals u weet zijn sinds woensdag 16 december alle scholen en kinderopvangorganisaties gesloten, in ieder geval tot en met 17 januari. De Rijksoverheid heeft toegezegd dat de eigen bijdrage op een later tijdstip aan alle ouders wordt vergoed. Voorwaarde is wel dat u de facturen voor kinderopvang heeft betaald. Blijf de kosten voor kinderopvang dus doorbetalen, ook al gaat uw kind niet naar de opvang.

 • Betaaldata uitkeringen voor 2021

  Wanneer krijg ik de bijstandsuitkering op mijn bankrekening gestort?

  In 2020 is er nog 1 betaaldatum: 22 december.

  Op de volgende data zullen de vooruitbetalingen van uitkeringen plaatsvinden in 2021 (zie schema). De uitkeringsspecificatie ontvangt u ook rond deze datum.

 • Winkelen en boodschappen doen (in lockdown)

  Alleen winkels die essentieel zijn blijven open. Maar wat zijn essentiële winkels? Dit zijn winkels gericht op de eerste levensbehoeften. Alle winkels sluiten om uiterlijk 20.00 uur. Voor winkels die overwegend levensmiddelen (eten en drinken) verkopen geldt een uitzondering. Tussen 20.00 en 6.00 uur kunt u geen alcohol kopen of laten bezorgen.

 • Museum Weesp en gemeentearchief (RHCVV) gesloten

  In verband met de lockdown zullen Museum Weesp en het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen, locatie Weesp (RHCVV) gesloten zijn tot en met 19 januari 2021.

 • Scholen en kinderopvang sluiten: noodopvang in de regio georganiseerd

  Door de lockdown sluiten scholen en de kinderopvang van 16 december tot en met tenminste 17 januari 2021. Voor kinderen van ouders met cruciale beroepen en kinderen in een kwetsbare positie wordt in de regio Gooi en Vechtstreek noodopvang geregeld.  Is er in een gezin slechts één ouder die een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Vlog-, teken- en schrijfwedstrijd voor kinderen kerstvakantie

  Dit jaar is alles anders door het coronavirus. Ook de kerstvakantie!

  Hoe breng jij deze door? Laat het ons weten in deze creatieve wedstrijd en misschien win je een leuke prijs. Je kunt op drie manieren meedoen aan de wedstrijd: met een vlog, een tekening of een geschreven verhaal.

  Burgemeester Van Bochove roept alle kinderen van Weesp op mee te doen met deze wedstrijd! Doe jij ook mee?

 • Lockdown om contacten tot een minimum te beperken

  Minister president Mark Rutte gaf maandagavond 14 december een toespraak vanuit het 'torentje' in Den Haag. Er komt opnieuw (als in het voorjaar) een lockdown in Nederland. 

  Het coronavirus grijpt opnieuw razendsnel om zich heen. De afgelopen weken zien we een snelle toename in het aantal besmettingen, tot zo’n 9.000 per dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, moeten we ingrijpen en onze contacten tot een minimum beperken. Daarom gaat Nederland vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari in de strengste lockdown tot nu toe.  

 • Lijst met cruciale beroepen

  In het basis- en voortgezet onderwijs en bij instellingen voor mbo-, hbo- en wetenschappelijk onderwijs wordt alleen afstandsonderwijs gegeven. Kinderen met ouders die werken in een cruciaal beroep kunnen wel naar de basisschool of de kinderopvang of buitenschoolse opvang. Als in een gezin één ouder een cruciaal beroep uitvoert, is het verzoek om zoveel mogelijk zelf de kinderen op te vangen.

 • Lijst met uitgezonderde contactberoepen

  Contactberoepen zoals kappers, tatoeëerders en nagelstylisten zijn gesloten.

  Uitgezonderd zijn contactberoepen waar tegen betaling zorg wordt verleend op basis van de Zorgverzekeringswet, Wet langdurige zorg, Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Jeugdwet, Wet forensische zorg, Wet Publieke Gezondheid, of vallen onder de reikwijdte van de Wet BIG, of in het kader van bloedafname en bloedvoorziening. Ook de opticiens, audiciens en de dierenartsen uitgezonderd van het verbod.

 • Aangepaste openingstijden feestdagen

  Het Stadskantoor is gesloten op de volgende feestdagen: eerste kerstdag (vrijdag 25 december) en Nieuwjaarsdag (vrijdag 1 januari). Ook telefonisch is de gemeente dan niet bereikbaar.

 • Storing telefoon gemeente weer opgelost!

  De telefonische landelijke storing is weer opgelost. De gemeente Weesp is weer bereikbaar op nummer (0294) 491 391.

 • Mensenrechtenvlag

  Op 10 december lanceert de Landelijke vereniging van Anti-discriminatie Voorzieningen in Nederland, Discriminatie.nl, de Mensenrechtenvlag. De gemeente Weesp ondersteunt dit initiatief van harte. Op deze dag, tevens de Internationale Dag van de Mensenrechten, wordt stilgestaan bij het 75-jarig jubileum van de Verenigde Naties (VN). Eén van de belangrijkste doelen van de VN is het beschermen en verbeteren van de mensenrechten.

 • Vacature voor adviesraad sociaal domein

  De Adviesraad Sociaal Domein Weesp zoekt enthousiaste jongeren om de adviesraad te versterken. Voor meer informatie en de volledige vacaturetekst zie de website van de adviesraad: www.adviesraadsociaaldomeinweesp.nl

 • Koninklijke Onderscheiding voor actrice Marie Louise Stheinse

  Dinsdagavond 1 december 2020 kreeg actrice Marie Louise Stheins uit handen van waarnemend burgemeester Van Bochove van haar woonplaats Weesp een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Stheins is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De uitreiking vond plaats in Theater Frascati in Amsterdam, na afloop van de voorstelling Skylight.

 • Mondkapjes verplicht per 1 december

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, wil het kabinet het dragen van een mondkapje in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters vanaf 1 december verplichten. Ook in het onderwijs (met uitzondering van de basisschool) moeten mensen dan een mondkapje gaan dragen. Voor contactberoepen geldt de regel zowel voor de klant als de professional, zoals de kapper of de rij-instructeur. In het openbaar vervoer was een mondkapje al verplicht, maar voortaan is dit ook het geval in stations en bij bus- en tramhaltes. De mondkapjesplicht geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Wie de regel niet naleeft, riskeert een boete van €95.

 • Veelgestelde vragen en antwoorden over mondkapjes

  De verplichting om vanaf 1 december een mondkapje te dragen in publieke ruimten kan vragen oproepen. Lees hier de meest gestelde vragen over het verplicht dragen van mondkapjes. 

 • Gedeeltelijke lockdown gaat verder: maatregelen per 19 november

  Vanaf 18 november gelden er weer nieuwe, landelijke maatregelen. Een aantal extra maatregelen die de afgelopen twee weken van kracht waren komen te vervallen, maar veel maatregelen blijven nog gelden. Hier leest u wat dit betekent voor het dagelijks leven in Weesp.

 • Sloop fietsbruggen door slechte staat

  Twee fietsbruggen in Weesp, die in slechte staat zijn, worden gesloopt. Het gaat om de brug nabij Blauwschildershof en de Chirurgijnsweg en de brug tussen Diepenbroickpark en de M. Dotingalaan. De sloop van beide bruggen staat gepland voor maandag 23 tot en met vrijdag 27 november.

 • Storing systeem Burgerzaken opgelost

  De storing in het systeem van Burgerzaken is opgelost. Het systeem gaf sinds vrijdag een storing aan.

 • Nieuwe aanvullende coronamaatregelen vanaf 4 november 22.00 uur

  Dinsdagavond 3 november kondigde minister president Mark Rutte nieuwe, aanvullende maatregelen af voor de duur van 2 weken.
  Deze maatregelen hebben uiteraard ook gevolgen voor het dagelijks leven in Weesp.

  Gesloten van 4 november 22.00 uur t/m 18 november

  De volgende voorzieningen en publieke locaties zijn gesloten van 4 november tot en met 18 november: 

 • RHCVV (gemeente archief) past dienstverlening aan i.v.m. aanscherping coronamaatregelen

  Van donderdag 5 november tot en met donderdag 19 november zijn de studiezalen van het RHCVV (Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen) in Breukelen en Weesp gesloten voor publiek. De digitale dienstverlening gaat wel gewoon verder en ook online onderzoek in ons archief is mogelijk. Daarnaast zijn onze medewerkers via de chat, e-mail en telefoon bereikbaar tijdens de reguliere openingstijden. 

 • Anderhalve meterteams in Weesp

  Sinds afgelopen weekend heeft Weesp Anderhalve meterteams. Deze teams laten op drukke plekken zoals in de Slijkstraat en op de weekmarkt op een leuke en vriendelijke manier zien hoeveel 1,5 meter nu eigenlijk is.

 • Klein deel brieven burgemeester later bezorgd

  De burgemeester van Weesp heeft rond 7 oktober een brief verstuurd naar alle Weespers. Dit is helaas niet goed gegaan bij een aantal adressen waar de brief pas deze week werd bezorgd.

 • Winterterrassen voor Weesper horeca

  Horecaondernemers in Weesp mogen dit jaar een winterterras hebben. Dit betreft een aanpassing in het geldende terrassenbeleid met oog op de aanhoudende coronacrisis. Deze aanpassing geldt van 1 november 2020 tot 1 april 2021.

 • Aandacht voor elkaar

  Het coronavirus raakt ons allemaal. In ons werk, onze vrije tijd en het contact met familie en vrienden. Na ruim een half jaar slaat coronamoeheid toe, juist nu besmettingen weer toenemen. Ondernemers krijgen harde klappen, banen zijn onzeker en jongeren worden beperkt in hun doen en laten. Mensen voelen zich sneller eenzaam, zeker nu de dagen korter worden, het virus hardnekkig blijkt en we niet weten wanneer ons leven weernormaal wordt.

 • Informatie over coronavirus in gebarentaal

  Vind hier informatie over het coronavirus in gebarentaal of ondertitelde video's.

 • Uitleg in eenvoudige taal

  Vind hier de informatie over het coronavirus in eenvoudige taal.

 • Hoe gebruikt u een mondkapje?

  Mondkapjes zijn verplicht in het OV maar worden nu ook dringend geadviseerd te dragen in publieke ruimten. Vanaf 29 september geeft de gemeente Weesp het dringende advies om ook in alle publiek toegankelijke ruimtes een mondkapje te dragen. Waar moet u op letten bij het gebruik?

 • Posters mondkapje en maatregelen voor download

  Mondkapjes zijn verplicht in het OV maar worden nu ook dringend geadviseerd te dragen in publieke ruimten. De gemeente Weesp stelt een poster beschikbaar met daarop het advies voor het gebruik van mondkapjes. Daarnaast vind u een poster met de aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus.

 • Informatie over coronavirus in andere talen

  Informatie over het coronavirus is ook in andere talen beschikbaar op onze website. U vindt informatie in Arabisch, Engels, Pools en Turks.

  Overige talen als Farsi, Frans, Duits, Papiaments, Spaans, Tigrinya, Roemeens en Bulgaars vindt u op de website van de Rijksoverheid.

 • Nieuwe coronamaatregelen: beperk sociaal contact

  Het kabinet heeft op maandagavond 28 september nieuwe landelijke maatregelen aangekondigd om het aantal besmettingen met het coronavirus weer terug te dringen. De nieuwe maatregelen gaan in op dinsdag 29 september om 18.00 uur en gelden in ieder geval voor 3 weken. De maatregelen kunnen worden aangescherpt als deze niet het gewenste resultaat hebben. We vragen u dringend om u verantwoordelijk te gedragen en te helpen deze crisis onder controle te krijgen.

 • Huis aan huis verspreide flyer tegen coronamaatregelen

  Bij de gemeente komen meldingen binnen over de huis aan huis verspreiding van een flyer over het coronavirus en de aanpak van het kabinet hiertegen.
  Het verspreiden van deze flyers is niet verboden. We hebben in Nederland immers vrijheid van meningsuiting.

 • Vanaf maart 2021 uitbreiding van de gebieden betaald parkeren

  Op meer plekken moet vanaf maandag 29 maart 2021 betaald worden wanneer met de auto in Weesp wordt geparkeerd.

 • Nieuwe regionale maatregelen n.a.v. persconferentie

  Het kabinet heeft in nauwe samenwerking met zes veiligheidsregio’s maatregelen afgekondigd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Deze maatregelen zijn gebaseerd op advies van het Outbreak Management Team en gaan in op zondag 20 september 18:00 uur.

 • Update coronavirus 12 mei 16.30 uur

  Informatie in andere talenInformatie in gebarentaalUitleg in eenvoudige taal


    

  Heeft u vragen of wilt u graag op de hoogte blijven? Ga dan naar:

 • Fotowedstrijd 2020-2021

  Jaarlijks organiseert de gemeente Weesp een fotowedstrijd voor haar inwoners.

 • Toename aantal coronabesmettingen, vooral in eigen kring

  Het aantal coronabesmettingen loopt - ook in onze regio - weer op. Het aantal besmettingen neemt vooral toe op plekken waar mensen in werk- of privésfeer samen zijn geweest. Bijvoorbeeld op een trouwfeest, bij een familiebijeenkomst of een zakelijke samenkomst. Houd afstand, vermijd drukte, blijf thuis bij klachten en laat je testen.

 • Afspraak voor testen nu ook online

  Vanaf heden kan iedereen met (milde) klachten die passen bij het coronavirus, online een testafspraak maken en de uitslag van de coronatest bekijken. Dit is een aanvulling op het landelijke afsprakennummer 0800 – 1202. Dit nummer blijft 7 dagen per week van 8.00 tot 20.00 uur bereikbaar voor het maken van een testafspraak. 

 • Fotowedstrijd Weesp: bekijk de inzendingen

  Op de Nieuwstad in het centrum van Weesp hangen sinds afgelopen maandag afdrukken van de foto’s die deel hebben genomen aan de fotowedstrijd Weesp.

 • Stookverbod

  Door de zomerse dagen in combinatie met de droogte is het gevaar dat een natuurbrand ontstaat momenteel groot. Voor de regio Gooi- en Vechtstreek geldt fase 2.
  Op advies van de brandweer Gooi en Vechtstreek wordt in de gemeente Weesp met ingang van 6 augustus een rook- en stookverbod afgekondigd.

 • Contact met de gemeente? Kies voor online

  De gemeente Weesp krijgt momenteel veel meer telefoon dan gebruikelijk. Hierdoor kunnen de wachtrijen flink oplopen.

 • Overeenkomst ondertekend voor woningbouwplan Weesperwerf

  De initiatiefnemers Blauwhoed en Aalberts Ontwikkeling en de gemeente Weesp hebben een anterieure overeenkomst ondertekend om te komen tot de bouw van circa 115 woningen op een deel van het bedrijventerrein aan de Nijverheidslaan.

 • Gedragsonderzoek RIVM

  Sinds afgelopen februari hebben we in Nederland te maken met een uitbraak van het coronavirus. De overheid heeft daarom maatregelen getroffen, die invloed hebben op uw dagelijks leven. In fases zijn deze maatregelen de afgelopen weken versoepeld.

  Het RIVM en uw GGD willen graag weten hoe mensen met de maatregelen en adviezen omgaan.
 • Hinder bij e-mail- en telefoonverkeer gemeente Weesp

  De afgelopen periode heeft u mogelijk hinder ondervonden in het e-mail- en telefoonverkeer met de gemeente. Vandaag zijn noodmaatregelen getroffen om deze problemen zo snel mogelijk op te lossen.

 • Politiebureau Weesp vanaf nu op Aetsveldselaan 65

  Het politiebureau van Weesp is verhuisd. Vanaf donderdag 2 juli bent u welkom in de politiepost gevestigd in de brandweerkazerne aan de Aetsveldselaan 65.

 • Weesp sluit zich aan bij Meld Misdaad Anoniem

  Het meldpunt Meld Misdaad Anoniem en de gemeente Weesp hebben een samenwerkings-overeenkomst ondertekend. Het meldpunt is een onafhankelijke instantie die anonieme meldingen doorstuurt naar partners, zoals de politie, opsporingsdiensten en belastingdienst. Door de samenwerking aan te gaan, ontvangt de gemeente rechtstreeks meldingen over criminaliteit en fraude in Weesp.

 • Verruiming openingstijden Burgerzaken en receptie

  Vanaf 29 juni zullen de openingstijden voor Burgerzaken en receptie verruimd worden. Vanaf die datum kunt u ook weer een afspraak maken op dinsdag- en donderdagmiddag en starten we dagelijks weer vanaf 8.30 uur.

 • Oplichters actief

  Bij een aantal gemeenten in Nederland doen oplichters zich voor als medewerkers van de GGD. In Gooi en Vechtstreek hebben we gelukkig nog geen signalen ontvangen dat dit het geval is, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.

 • Plan voor verbetering luchtkwaliteit in schoolgebouwen

  Naar aanleiding van twee aanvragen in 2019 voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in het Casparus en Vechtstede College, heeft wethouder Onderwijs Astrid Heijstee besloten een regeling op te stellen voor alle scholen in het primair en voortgezet onderwijs. Het programma ‘Gezonde Schoolgebouwen 2021’ is het resultaat hiervan. Dit plan is op 9 juni door het college van B en W vastgesteld. De schoolbesturen bepalen zelf of ze aan dit programma willen meedoen.

 • Intrekkingsbesluit markten Noodverordening COVID-19 Veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek

  Op dinsdag 9 juni heeft de voorzitter van de veiligheidsregio Gooi en Vechtstreek het intrekkingsbesluit markten vastgesteld.

 • Meer parkeerplek voor de fiets in de binnenstad

  In de binnenstad van Weesp is een tekort aan plekken waar mensen hun fiets kunnen parkeren. Het college van b en w stemt daarom in om op tien drukke plekken meer fietsparkeerplekken te creëren. Naast een uitbreiding van fietsnietjes worden op verschillende locaties ook fietsvakken aangebracht. Er komt een opschoonactie om fietsen die niet meer gebruikt worden en fietswrakken te verwijderen. Op deze manier moet de binnenstad aantrekkelijker worden om per fiets te bezoeken.

 • Studiezaal RHCVV weer geopend

  Vanaf maandag 8 juni is een bezoek aan de studiezaal van het Regionaal Historisch Centrum Vecht en Venen (RHCVV) in Weesp weer mogelijk. De studiezaal is gevestigd in het stadskantoor van de gemeente Weesp en open op maandag- en dinsdagochtend van 9.00 – 12.00 uur.

 • Volledige opstart basisonderwijs en kinderopvang vanaf 8 juni

  Vanaf maandag 8 juni gaan kinderen die op de basisschool zitten weer hele dagen naar school. Ook de kinderopvang start dan volledig op.

 • Beslag op uw uitkering is gewijzigd per 1 juni 2020

  Als u een schuld hebt bij een persoon of een instantie, dan mag deze persoon of instantie geld op uw uitkering laten inhouden om de schuld af te lossen. Het gedeelte van de uitkering dat wordt ingehouden, heet de beslaglegging. Het gedeelte van de uitkering dat u nog overhoudt om van te leven, heet de beslagvrije voet.

 • Hulp bij geldproblemen tijdens de coronacrisis

  Bent u in geldproblemen gekomen door de coronacrisis? Leest u dan deze informatie.

 • Samenvoeging Amsterdam en Weesp een stap dichterbij

  De colleges van B en W van Amsterdam en Weesp hebben op 21 april 2020 de reactienota vastgesteld en ingestemd om het herindelingsadvies door te geleiden naar de gemeenteraden van Weesp en Amsterdam. De gemeentelijke herindeling waarbij de gemeente Weesp een onderdeel wordt van de gemeente Amsterdam, is hiermee weer een stap dichterbij.

 • Coronatips voor jongeren

  We weten inmiddels dat we niet in groepen mogen afspreken, 1,5 meter afstand moeten houden van elkaar en zo veel mogelijk moeten thuisblijven. Maar wat mag je nog wel? Wat kun je doen om wel in contact te zijn met anderen, je niet te hoeven vervelen en toch ook wat te kunnen sporten? We hebben een aantal tips verzameld.

 • Informatievoorziening tijdens rampen

  De zogenaamde rampenzender voor Weesp is Radio Noord Holland.

 • Paasbericht van burgemeester Van Bochove

  Beste Weespers,

  Bijzondere tijden zorgen ook voor een bijzonder Pasen dit jaar. Maak er thuis iets gezelligs van. 

 • Informatie over het coronavirus voor anderstaligen

  Kent u iemand die de Nederlandse taal niet of slecht beheerst? Stuurt u dan deze informatie in de betreffende taal naar uw contact(en)!

 • Groene punt gesloten voor publiek

  De Groene Punt in Weesp is vanaf zaterdag 4 april gesloten voor publiek. In de komende dagen wordt het mooi weer.

 • Videoboodschap burgemeester Van Bochove 2 april

  Bekijk de videoboodschap van burgemeester Van Bochove

 • Aangepaste openingstijden dienstverlening

  Door de coronacrisis zijn de openingstijden aangepast. Het stadskantoor is nu van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 uur tot en met 12.00 uur.

 • Videoboodschap burgemeester Van Bochove 20 maart

  Bekijk de videoboodschap van burgemeester Van Bochove

 • Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek

  Informatie voor ouders met betrekking tot de noodopvang van kinderen in de Regio Gooi en Vechtstreek. Let op: per 1 juli 2020 stopt de noodopvang. Dit geldt voor de kinderen van alle ouders.

 • Extra tijdelijke ondersteuning voor gevestigde ondernemers, zzp-ers

  Op 17 maart heeft het Kabinet een aangepaste regeling aangekondigd voor financiële ondersteuning voor zelfstandigen. Deze regeling is bedoeld voor gevestigde ondernemers die zijn getroffen door de Corona crisis.

 • Bericht van burgemeester Van Bochove

  Het is dinsdagochtend 17 maart bijna acht uur. Vanuit mijn werkkamer kijk ik over het Grote Plein.

 • Coronavirus: kabinet neemt maatregelen voor banen en economie

  Het kabinet heeft vandaag besloten om vanwege het coronavirus extra economische maatregelen te nemen.

 • Brief burgemeester over Coronavirus

  Beste Weespers,

  In heel Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus. Minister-president Rutte en minister Bruins lichtten de maatregelen (gebaseerd op advies van het RIVM) toe tijdens een persbijeenkomst.

 • Bijeenkomst Indien mondelinge zienswijze herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp gaat niet door

  De bijeenkomst voor het indienen van een mondelinge zienswijze voor het herindelingsontwerp Amsterdam-Weesp op 17 maart a.s. gaat niet door.

 • Enquête voortgang ambtelijke fusie Weesp - Amsterdam

  De gemeente Weesp is op 1 juni 2019 een ambtelijke fusie aangegaan met de gemeente Amsterdam.

 • Welstandstoezicht Weesp vanaf 1 december 2019 ondergebracht bij CRK Amsterdam

  Het College van Burgemeester en Wethouders van Weesp heeft besloten per 1 december 2019 de subcommissie 3 van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit van Amsterdam aan te wijzen als Welstands- en Monumentencommissie van Weesp.

 • Social media

  De gemeente Weesp en Museum Weesp kunt u volgen op diverse social media kanalen.

 • Hulp vragen of aanbieden via WeHelpen in Weesp

  Wilt u iemand ergens mee helpen of kunt u zelf een handje extra gebruiken?

 • Activiteiten voor jong en oud in Museum Weesp

  Regelmatig worden er diverse activiteiten in Museum georganiseerd

 • Training Eerste Hulp en Reanimatie (AED) in Weesp

  Red levens en volg een training in Eerste Hulp en Reanimatie

Archief

Contactgegevens

Bezoekadres

Nieuwstraat 70a
1381 BD  Weesp

Tel: (0294) 491 391

Belastingen tel: (020) 255 4800

E-mail: info@weesp.nl

Social media

Openingstijden

Afspraak maken